Dyade 2014/03: Tankestrømmens tidsalder

Sinnets vandring i meditasjon, hjerne og kultur

Tankestrømmen er uanselig, allestednærværende og uforutsigbar. Nå har psykologer, forskere og mediterende gitt den et moderne navn - mind wandering - og funnet ut hvor den kommer fra i hjernen. Men hva vil den med oss? Hva prøver den å si?

Dyade 2014/03: Tankestrømmens tidsalder
Produkttype
Dyade
Språk
Norsk
Pris
kr 100,00

Tankestrømmen er underlig. Den kommer og går som den vil. Noen ganger bryter den rett inn i en samtale du kan ha med andre, uten å spørre om det passer. Ofte virker det helt uvesentlig det den kommer bærende på, andre ganger kan den uroe deg veldig. Eller den kan bringe lysende, flotte ideer til torgs.

Tankestrømmen er uanselig, allestedsnærværende og uforutsigbar. Kanskje derfor har den i mange sammenhenger vært uønsket. Lærere har kjeftet på elever for dagdrømming. Munker har prøvd å kvitte seg med jordiske eller fristende tanker. Forskere har lenge prøvd å overse disse tankene.

Men nå begynner tankestrømmen å få den oppmerksomhet den fortjener. Psykologer, forskere og mediterende diskuterer den heftig. De har gitt den et moderne navn – mind wandering – og funnet ut hvor den kommer fra i hjernen. Men hva vil den med oss? Hva prøver den å si? Dette forsøker Dyade å utforske.

Innhold