Mer å hente

Kanskje Acem-meditasjon er havnet i skapet sammen med alt det andre vi burde ha gjort? Det kan være du mediterer svært så sporadisk, innimellom, når du husker det og finner tid. Kanskje i perioder. Men dersom du har et ønske om å prøve ut litt mer, få bedre tak på metoden og utførelsen, kan det være smart å utforske langmeditasjon. Acem-meditasjon gir god overhaling av maskineriet - smører, skrur det bedre sammen, fornyer, får mer ut av energien. Acem har utviklet metoden så den gir mange muligheter i utførelse, dialog og veiledning. Den viktigste utprøvingen og erfaringen skjer i lengre meditasjoner. Dette er en oversikt over veier og muligheter i Acem.

Langmeditasjon er betegnelsen på meditasjoner som varer mer enn én time. De er viktige og verdifulle erfaringer og utføres sammen med andre, f.eks på fellesmeditasjon og retretter hvor det gis veiledning umiddelbart etterpå. Refleksjon over egen utførelse gjør at du
mediterer bedre.

Dialogen er en viktig del av metoden Acem-meditasjon. Sette ord på, dele, lytte til andre, forstå mer.
I langmeditasjoner forsterkes virkning­ene av Acem-meditasjon gjennom stillhet. Avspenningen blir dypere. Ny energi, virketrang og potensialer frisettes i hverdagen. Grunnstrukturer i selvbilde og personlighet beveges mot større åpenhet.

Samtidig hjelper lengre meditasjoner til å få bedre tak på metod­en. Ubesværet gjennomføring av lang­meditasjon over tre timer er et av de beste tegn på at man mediterer teknisk riktig.
I Acem er det mange muligheter til å utforske langmedita­sjoner.

Halvannen times meditasjoner arrangeres alle steder der Acem har sentre.
Halvorsbøle og Lundsholm i Värmland med sin frie og fredelige beliggenhet er velegnet til den ro og innsikt overnattingsretretter med langmeditasjoner gir.

Miniretretter varer fra fredag kl 1745 til lørdag kl 1630. For mange en første erfaring med en god, lang meditasjon, tre timer, som foregår på eget rom. Etter meditasjonene er det veiledning med mulighet til å utdype, sette ord på og forstå erfaringene. Rekreasjon og ny forståelse på ett døgn.

Helgeretretter varer fra fredag kl 1800 til søndag kl 1430 og gir dypere avspenning, hjelper til å bli kvitt oppsamlet tretthet. Her er det to lengre meditasjoner på eget rom lørdag og søndag, opp til tre - fire timer, veiledning, kveldsmøter med drøfting av meditasjonsfaglige og livsnære temaer. Dessuten trivelig sosialt samvær.

Miniretrett og helgeretretter egner seg godt både for dem som nettopp har lært å meditere, og for dem med lang erfaring.

Drop-in er kurs som strekker seg over en uke i påsken eller på sommeren. Du kan komme og dra som det passer. Ett døgn eller flere.