Godt grønt - Kokebok for vegetarmat

Red.: Marit Heiberg Lund, Odd Busmundrud og Carl Henrik Grøndahl 

Godt grønt  - kokebok for vegetarmat er en samling oppskrifter for laktovegetabilsk kost.

Godt grønt - Kokebok for vegetarmat
Produkttype
Bok - ISBN 978-82-91405-05-6
Språk
Norsk
Pris
kr 100,00

 Boken inneholder over 100 oppskrifter for supper og sauser, salater, grønnsakretter, retter med ris, linser, erter og bønner, pizza, pasta, pai og lasagne, brød, kaker uten egg, desserter og alkoholfrie drikker.

 Du finner alt fra nyttig fireminutters-suppe og seksminutters-middag til mer avansert koke-kunst. Hva med en sjørøver-lasagne eller arabisk kikert-pure? En cahewnøtt-pate eller kjølig hibiskus-drikk?

 Lege Vibeke Videm har skrevet en innledning med tommelfingerregler for riktig vegetarisk kosthold. Her skiller hun mellom de ulike typer vegetarianere, nemlig veganere, som bare spiser grønnsaker, frukt og kornprodukter, laktovegetarianere som i tillegg bruker melkeprodukter, og ovo-laktovegetarianere som også spiser egg. Godt grønt er en kokebok for laktovegetabilsk kosthold.

 Videm redegjør også for hvordan man skal legge opp vegetarisk kosthold for å få fullverdig proteininnhold, og hun har synspunkter på fett i maten: "Matvarene fra planteriket inneholder lite fett, fordi planter hovedsakelig lagrer energi i form av stivelse, ikke som fett. Dessuten er plantefettet oftest umettet, dvs i en kjemisk form som er gunstigere for kroppen enn de fleste sorter animalsk fett. Derfor er det bedre å bruke plante-oljer fremfor smør i matlagingen."

 Så dersom du har lyst til å variere med mer vegetarkost, dersom du får vegetarianere på besøk eller hvis du er vegetarianer selv, er dette en bok du vil ha mye glede av.

Bla i boken (Nasjonalbiblioteket)